Over Sandy

Sandy Kandau is een Nederlandse zangeres en entertainer, geboren in het jaar waarin muziek haar bestemming leek te zijn: 1966. Haar muzikale reis begon officieel in 1986, toen ze haar debuut maakte als zangeres. Dit markeerde het begin van een veelzijdige carrière die haar door verschillende genres en podia zou leiden.

In de late jaren '80 en het begin van de jaren '90, brak Kandau door in Duitsland met drie singles onder de naam Sandy Rachel. Haar samenwerking met zanger Frank Ferrari resulteerde in een tour door heel Duitsland, waar ze een groeiende schare fans verzamelde. Een opvallende periode volgde in 1992, toen Kandau toetrad tot de "Frogettes", de achtergrondzangeressen van de Nederlandse zanger René Froger. Dit opende de deuren naar grotere podia, waaronder het iconische Ahoy in Rotterdam, waar ze een duet met Froger zong.

1994 bleek een jaar van internationale avonturen te zijn, toen Kandau deelnam aan Candy Dulfer's "Sax-A-Go-Go" tournee, die plaatsvond in Japan en de Verenigde Staten. Hetzelfde jaar zag ook de release van haar album "Nice to meet ya" en de single "Make it real" in Japan. Na haar tijd bij de "Frogettes" nam Kandau haar eigen pad als soloartiest in 1996. Haar veelzijdigheid als artiest werd verder benadrukt door haar rol als Rumpelteazer in de productie van Cats en later als Assepoester in de Efteling Sprookjesshow, een productie die een prestigieuze wereldaward won.

Het nieuwe millennium bracht nieuwe kansen voor Kandau, waaronder deelname aan het Nationale Songfestival in 2000 met haar compositie "One step closer". Ze schitterde ook op het podium van Dinnershows en musicals, waarbij ze haar talent voor zang en acteren combineerde.

In latere jaren heeft Kandau haar vaardigheden als entertainer verder ontwikkeld, met unieke acts zoals "Quick Change", La Voix Magique en La Voix Changez, waarbij ze ook illusies integreert. Deze shows brachten haar zelfs in het voorprogramma van illusionist Hans Klok.

Sandy Kandau blijft een prominente en geliefde figuur in de Nederlandse entertainmentindustrie, haar unieke talent en veelzijdigheid maken haar een blijvende kracht op het podium en voor het scherm.

Facebook Instagram Youtube Spotify

 
IMG_7784
IMG_7762
sk002
sk003
IMG_7764
sk005
sk006
IMG_7782
IMG_7780
sk009
VOLG MIJ OP
SOCIAL MEDIA

Instagram   Tiktok   Youtube 
VOLG MIJ OP
SOCIAL MEDIA

Instagram   Tiktok   Youtube